Sommarlovet är snart slut

och för oss i fotoklubben är det då dags för höstens första träff. Det är läge att ta itu med nya utmaningar och kanske fler gemensamma fototillfällen.

Vi har nu hunnit fundera på allt det där som vi en gång tänkte att vi skulle göra men som aldrig blev av. Eller kanske att vi har lagt allt åt sidan och bara njutit av den långa sommaren med en hel del sol och dagar som istället gett utrymme för andra spännande aktiviteter.

Det ska vi ta reda på vid vår uppstartsträff. För första gången sedan vi startade vår fotoklubb 2015 har jag varken träffat eller pratat med någon av mina fotovänner under hela sommaruppehållet.  Det har varit helt tyst, inga små spontana fotoutflykter. Däremot har vi kunnat följa varandra på bland annat Instagram och en del resor har det gjorts. Kanske att någon vill lägga upp eller visa sina bilder och ge oss andra en inblick över vad sommaren erbjudit. Jag lägger i alla fall upp en sida här ”sommaren 2019”.

Tre månader av året och under den perioden ska vi hinna med mycket samtidigt som det ska kopplas av och ge oss kraft att orka med övriga nio månader. Nio månader i mörker ska jag kanske inte skriva men visst förbereder vi oss för idet likt björnen. Vi äter inte upp oss, eller kanske, men vi aktiverar oss mer än vanligt.

Hösten är en fin årstid för fotografering. Solen är inte lika stark och ligger lägre i horisonten. Färgerna exploderar och insekterna är inte lika ivriga. Det finns mycket gott att skriva om hösten och de övriga årstiderna fotomässigt. Ändå är det på sommaren lusten kommer trots helt fel ljus för bra dagsbilder. Hur många gånger har jag inte svurit, tyst för mig själv, över den starka solen i sommar. Otaliga.

Något fotoprojekt har jag inte kommit igång med förutom att jag testat en del nya bildidéer och känt att det här är roligt. Det här är vad jag vill. Att ta ut svängarna med mina bilder och prova på något annat. I mitt bildarkiv har jag massor av foton som jag endast sparat ner och sedan har det legat där. Bilden ovan är en av dem. Den är fotad 2014 på en cruising vi besökte. Sedan har jag självklart också varit inne i min makrovärld och botaniserat en del och även där försökt hitta nya infallsvinklar. Det är inte lika lätt då jag ibland tycker att jag redan funnit det, men lite eljest kan det bli ibland.

Förutom fotograferandet så har lugnet infunnit sig inombords och då hinner man (jag) mycket mer än normalt. Har även några viktiga mål att förverkliga under året och en av dem, som inte gäller bilden, kommer att kräva stark beslutsamhet och karaktärsfasthet från min sida. Att berätta om mål är både på gott och ont. Gott för då vet man att andra håller koll och ont ifall att man inte lyckas realisera det och det blir ett, – jaha. Men den här gången kommer det att lyckas eftersom det betyder så oerhört mycket för mig.

Slutskrivet en massa oviktigt vetande, men hoppas att du tittar runt bland våra bilder. Återkom gärna för att se uppdateringar och annat som händer hos oss,  när vi snart slutar att vifta på tårna och tar nya friska tag.

Kommentera gärna det du ser eller läser

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.