MaritaJ_En bild säger mer än 1000 ord, brukar man säga… en bild som komplement till en text kan vara mer beskrivande…

Vad jag som bildskapare kan göra – skapa en bild som tilltalar, väcker, intresserar, reagerar, känner, aktiverar, ja verben kan bli fler. Skapar jag för mitt eget välbefinnande eller vill jag få en reaktion från den som möter mina alster?
I ögonblicket, vill jag vara… i det unika, för denna stund kommer sällan åter.
Få någon att känna som jag i detta ögonblick… Här och Nu… Låter klyschigt. Men ack så viktigt när vi rusar genom livet mellan punkt A och B och helst förbi både punkt C, D och F i rasande fart.

Jag själv vill ha fler timmar på dygnets urtavla, vill hinna med att hoppa på alla tåg som kommer mig förbi. Ser jag inte upp…utan bara rusar vidare i samma ilfart, missar jag det viktigaste… allt efter vägen. Det kan även vara terapeutiskt att fly bort några timmar bakom kameran och dess skapande…

Nästan aldrig glömmer jag min trotjänare när jag tar mig någonstans. Mina resor till olika länder eller på en vanlig promenad en grå dyster dag efter det stråk jag vandrat otaliga gånger.
Jag har inga begränsningar i mitt fotande utan är nyfiken på det mesta. Betraktelser från det minsta till den stora vida världen vi lever i. Se mönster och strukturer med linjer, cirklar och vinklar samt perspektiv, färger och skuggor.

Min nya utmaning i bildskapandet är att utveckla min förmåga att dokumentera människors karaktärer och livssituation. Träda in i en människas närhet och deras innersta svär. Dessutom kunna fånga intressanta händelser i ögonblicket till exempel sport och evenemang.