Och så har sommaren passerat,,,

,,,nästan i alla fall. Men nog känns det att hösten gör sitt intåg. Våra förväntningar om sommar och semester har uppfyllts olika. Det finns de som tycker det regnat ”hela sommaren”. Det finns de som hade tidig semester och säkerligen tänkte att det blir som det blir. Och den perioden var varm, för varm i vissa delar. Ja, vädret är ett ständigt återkommande ämne att samtala om, tycka om och helt omöjligt göra något åt. Men vi (världen) påverkar vårat klimat och då vårt väder.

Jag brukar tänka att jag får göra det lilla. Sopsortera, minska resandet med flyg, odla egen mat och återbruka saker. Kanske minska mitt konsumtionsbehov.

En inställd kräftmiddag pga förkylning (covid?) innebar nya planer. Det blev en fyrhjulingstur med hund till en liten tjärn, en vindstilla augustikväll. Nästan inga mygg, ingen fisk utan bara en eld, korv att grilla och lite fotande. Sitter nere vid tjärnen för att invänta lite dimma och helt plötsligt glimmar det till mellan två strån uti i vattnet. Med hjälp av mitt objektiv så ser jag den; spindeln som är i full färd med att bygga sitt nät mellan stråna. 🕷Snabb är den så det fick bli lite manuellt fokus. Den far inte fram och tillbaka utan mellan stråna, upp och ner efter stråna, för att sedan korsa och ibland sluta mitt i. Vilket skådespel! :-)

Kan inte vara kvar tills nätet är byggt men en stunds stillhet blir en naturfilm. Och en känsla av frid och lycka infinner sig. Jag vill värna vår värld. Så jag ska fundera vad mer jag kan bidra i. Ingen kan göra allt, men var och en kan göra något.

//Eva

4 Responses

  1. Birgitta

    Så sant och fint skrivet! Tur att vi alla har något gemensamt – vädret! Något att prata om och kommentera även om vi inte känner varandra!

  2. Margareta

    Så tänkvärt och vackert, du satte tankarna. Vädret i sommar har väl varit ok och alla kan vi garanterat göra något. Tack för ditt inlägg.

Kommentera gärna det du ser eller läser

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.