Bilden för mig …

Margareta

är oerhört viktig, den hjälper mig att minnas. Minnas det lilla i vardagen och platser som besökts. Genom kameran kommer jag ihåg den minsta lilla sten, exakt var den fanns och hur platsen upplevdes. Alla utflyktsmål har något värt att bevaras och då är det bra med en kamera, utan den skulle inte jag komma ihåg, för så fungerar min hjärna.

Även att ibland se en bild och återspegla den i någonting nytt genom kombinationen av fotografering och bildredigering ger mig nya kreativa idéer som jag försöker förverkliga och utveckla både på egna och andras initiativ. Den lilla detaljen, det abstrakta är något som jag mer och mer uppskattar att se något i formen och färgerna gör det spännande.

”Inte utan min kamera” är ett uttryck som stämmer bra in på mig även om det inte blir foton varje dag så är den alltid bra att ha med, utifall att.

Det nuvarande fotandet och intresset för bilden återuppstod någon gång efter 2006 och har hela tiden ökat. Har gått fotoutbildning i Haparanda, – “Att fånga ljuset” samt vid LTU, -“Digitalfoto”. Trots många år med kameran i handen och många aha upplevelser är min amatörfotografering fortfarande under utveckling och på ett stadium där glädjen är lika skön varje gång en bild känns ok för mig.

Har inte riktigt hittat min egen stil även om det abstrakta och nära fascinerar mig och jag kanske mer och mer dras åt det hållet. Har ibland svårt att hålla mig inom de ramar och regler som vi lär oss kring bilden, utan det blir mitt seende som gäller när jag står där och tar min bild.

Lite om mig och nu hoppas jag också att du kikar vidare på mina bilder och hittar något som du gillar. Bilder från förr och nu samt nära och avlägset på olika sätt.

Mina bilder och fototeman jag deltar i hittar du på min egen bildsida: Avsändare Margareta
Mitt instagramkonto finns här: Marggusta

Kommentera gärna det du ser eller läser

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.