En lördag i oktober,,,

posted in: Fåglar | 2

,,,en helt vanlig dag. Det har ljusnat lite efter grå, mulna dagar. I natt ska vi ställa om klockan vilket egentligen känns ganska underligt. Hur kan man ändra tiden? Genom att ge oss en längre natt, förskjuta när vi vaknar så ska vi få en längre, ljusare dag. Går det att ställa om på något annat sätt? Ge oss tillbaka världen som den var innan kriget i Ukraina. Jag brukar tänka att hur det än blir så blir det inte som förr, vare sig bättre eller sämre, bara inte som förr. Och i det får jag och även andra bara förhålla sig. Leva livet så gott det går, njuta när man kan och vara tacksam för det fina. Eftersom jag är en person som gillar att se världen genom en kameralins så funderar jag på vad jag vill se i den. Jag vill se att människor håller fast i tron och glädjen. Kan man illustrera den på något vis. Nä, tror inte jag kan. Men jag fann en bild på svanar som flyger, flyger tillsammans. Jag gillar fåglar och jag tror det beror på den frihet jag upplever att de har. Frihet och överblick över mycket. Och tänk att de har så god syn för vissa fåglar kan ju dyka ner och fånga sitt byte utan tvekan. Så en vanlig dag i oktober, en lördag, så bjuder jag på en fågelbild. Lev väl!//Eva

Fly with me and take the sky. Close your eyes and feel the wind. You and I we’ll live to see.

2 Responses

  1. MargaretaG

    Vilken fin och tänkvärd text och hoppas att vi i framtiden någongång kan förhålla oss till alla förändringar som sker och att det inte blir sämre, kanske inte bättre men låt oss få leva i en värld som ändå ger oss trygghet. Tack för din text.

Kommentera gärna det du ser eller läser

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.