Slutet av året, …

*

*

i alla fall nästan, mitten av december och en period där många känner en stress över allt som ska fixas inför högtiden som vi har framför oss. Själv har jag inte den stressen över julen, det är många år sedan den fanns där och idag tar jag det lugnt och julen kommer oavsett vad jag gjort eller inte.

På lördag är det Nobeldagen, då priser ska delas ut till människor som på något sätt anses ha gjort något lite mer än vi vanliga dödliga.  Nobeldagen infaller den 10 december varje år, till ära för Alfred Nobels dödsdag.  Vi ärar ofta till dödsdagar, varför inte till födelsedagar? Nobel uppfann dynamiten, på gott och ont, i grunden var Nobel en pacifist,

Nu var det väl inte om Nobel jag skulle skriva när jag satte mig här, men råkade få syn på en artikel och på den vägen blev det. Fast Nobel uppfann ju något nytt och revolutionerande och inom fotografin så önskar väl alla, med kameran i hand, att vi skulle hitta något oprövat och nydanande. I alla fall försöka se bilder på nya sätt och hitta det där som vi inte sett förut. Vad, hur och när är inte fotat ännu?

För mig har det varit latheten som tagit helt över mitt fotograferande under en längre period. Lusten och inspirationen med kreativiteten finns ganska ofta men sedan händer något. Jag kan inte säga vad, men vill gärna skylla på pandemin som vi hade och att den tog över mitt liv.  Kameran borde ju varit min bästa vän när vi skulle hålla oss på avstånd från människor så det är något som inte stämmer där.

I vår fotogrupp har vi i alla fall klarat av vårt tema, 52 veckor 2022, som är något vi gör för tredje året. Heja oss, det är så man säger lite om allt idag, så då säger jag det också. Själv har jag också deltagit i ett annat tema, 365foton2022, fast på halvfart. Är mycket nöjd med mig själv över att ha klarat det, heja mig, men det är nog sista gången med sådana fotoutmaningar. För mig passar det bättre med månatliga/veckovis som jag kan koncentrera mig på under perioden. Det är i alla fall kul att se hur olika (eller lika) vi tolkat de olika utmaningarna. Efter att ha sorterat vår utmaning i temaordning så ser jag att det finns några som är otroligt lika tolkade trots att vi är så olika som fotografer och ingen av oss som jag ser som en fågelfotograf. Men det var ordet, svävar.

Nu återstår endast en fototräff i år och sedan får vi se vad fortsättningen visar, ganska svävande än så länge. Förhoppningsvis hinner vi med en god jul och ett gott nytt år till er alla från oss alla.

Några tankar från min lika svävande hjärna och vill gärna påminna er alla om de kloka orden som Göran Segeholm skrev en gång, -En bild om dagen håller psykdoktorn borta.

 

  1. emikarlsson

    Ja, så intressant se vad vi alla har i vårt ord svävande. Det skulle säkert kunna finnas många fler tolkningar men vi landade ganska lika. Fotogruppen är en stund med likasinnade och en stund i andra människors liv. Och hur vi sedan väljer att tolka våra bilder och vilka bilder vi vill skapa är så olika och lika :-). Det är en skön grupp med fina människor.
    Som du skriver, julen kommer och passerar oavsett hur vi tänker om den. Den är en del av tiden. Och tiden är viktig ta vara på.
    God jul till dig Margareta (även om vi ses om några dagar) och även till alla andra.
    //Eva

Kommentera gärna det du ser eller läser

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.