Poesi och dikt, …

tillsammans med bilder kan bli något riktigt fint. Vi har tidigare bildsatt poesi ur Kråkdansarens resa av Mats B Emanuelsson. Nu har vi tillsammans med en underbar poesigrupp, bestående av åtta skrivsugna tjejer, genom Skrivarhuset -Inger Byström påbörjat en samverkan att framöver hitta bilder till deras poesi och de har skrivit dikt till våra bilder. De har haft ett urval av foton att välja mellan, när fler skrivit till samma bild har fotografen fått välja ut den dikt som känns mest till vad hon känner för bilden. Sedan har vi som fotografer även fått se bilden med nya ögon genom poesin. Det är en skön känsla att se bild och text sammansvetsas till ett. Nedan kan du se en sammanställning av vad vi åstadkommit gemensamt, ta dig gärna tid med att se och läsa.

 

Efter detta har vi fått ett antal dikter som vi ska försöka finna passande bilder till, vad som händer efter det återstår att se men spännande idéer finns.

Tack vare vårt samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Norrbotten har vi fototjejer fått en möjlighet att träffas och utvecklas i vårt fotograferande och detta är ytterligare en ny möjlighet, att sätta ord på våra bilder.

Kommentera gärna det du ser eller läser

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.