Mina favoriter, …

av alla bilder vi har lagt upp under året 2018 är många och antalet bilder har skiftat från månad till månad. Nu när vi närmar oss ett nytt år kan det vara kul att blicka tillbaka och se vad som förevigats i bild. Här har jag plockat ut ett urval bestående av 48 bilder som är upplagda av min fotovänner, några har varit mer sparsamma med sina bilder av olika anledningar -fotande går ju upp och det går ner. Inspirationen går i vågor och jag kan bara skriva för mig själv och det här året kanske inte varit högst upp på listan av mina år med en kamera.

Under 2018 har vi haft en hel del olika fototeman, några mer krävande än andra och det här med att fota alfabetet var en riktig utmaning innan alla från A-Ö satt där. En bild om dagen under september var inte heller enkelt, trots att motiven var valfria förutom att var och en skulle bestämma sitt eget tema i temat.

Att tolka poesi ur boken ”Kråkdansarens resa” av Mats B Emanuelsson var något helt nytt, Ofta ser vi bilder när vi läser och vill gärna förverkliga det. Det blir inte alltid som man tänkt men jag tycker att vi lyckades bra.  Bild och poesi hör ihop och tillsammans med en poesigrupp bestående av åtta skrivsugna tjejer samt Inger Byström Skrivarhuset påbörjade vi en spännande samverkan.

Förutom de små bildprojekten som jag redan nämnt har vi också haft ett antal teman som du hittar under våra gemensamma bildgallerier – kika gärna in där. Några fotoutflykter, lite intern utbildning och annat smått och gott har vi tillsammans i ett glatt fotogäng fått uppleva i fin gemenskap. Kika gärna in i våra individuella gallerier hos var och en.

Bilderna nedan har jag klickat fram ur det som är upplagt 2018, några bilder kanske är fotade 2017 men här har jag snabbt gjort ett litet urval av alla bilder som jag personligen tycker om av mina fotovänner. Ska vid tillfälle ta en titt på vad jag själv fotat under året och välja ut några favoriter.

 

Nu önskar vi snart en god jul och ett gott nytt år till er alla från oss alla – julkorten är på intåg. Ha det gott – ut och fota.

Och som ett av mina favoritcitat av Göran Segeholm säger,  – En bild om dagen håller psykdoktorn borta

2 Responses

  1. Eva

    Ser detta efter ett antal dagar. Har fokuserat på annat. Det är så roligt se vad vi gjort under ett helt år. Vilka fotografer! Och så saknas dina bilder, Margareta. Då blir det ännu bättre. Blir intressant med ett nytt år då vi har ett lång projekt som ska hålla i. Ska försöka mig på diktbilderna nu. Gott slut på detta året!
    eva

    • Margareta

      Det är okej att fokusera på annat än här =) Mina bilder, ja jag ska fundera vad jag hittar här hos mig under året, återkommer och kul att du saknar dem. En fin fortsättning till dig också.

Kommentera gärna det du ser eller läser

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.