Kreativa bilder, …

Skräpkonstär något som de flesta vill åstadkomma, men inte alltid helt enkelt och den där inspirationen till att ens försöka … I alla fall så hamnade jag i en en film idag som fått namnet ”Vägen till kreativa bilder” från fotomässan med fotografen och inspiratören –Jenny Jacobsson. Gör gärna ett besök på hennes hemsida och inspireras – något för oss att testa? Hon finns även på FB under namnet – Jenny Jacobsson Photography, där kan du även kan prenumerera på nyhetsbrevet med hennes idéer och tankar, kanske läsa hennes blogg.

Hennes korta summering och tips på vägen, enkelt och bra:

  • Förvåna
  • Något du verkligen bryr dig om
  • Bli ännu personligare
  • Förstå din egen bild och dess berättelse
  • Var inspirerad

Hon gav åhörarna på mässan en utmaning som jag tycker är intressant och kan vara kul att utföra för oss också. Vet inte om någon av er lyssnade på mässan, om inte titta på filmen (första länken i inlägget). Nu var jag inloggad på ”Moderskeppet” när jag såg filmen men tror att den är öppen för alla.

Uppgiften var i alla fall att bestämma sig för minst två av tipsen. Fokusera på att få in dem till en bild du snart tar. Visa bilden för någon (oss) och fråga vad de (vi) känner och läser in i den. Nu behöver inte vi vara så kreativa med bildredigeringen som henne, då vi kanske inte klarar av det som kan krävs men det går ju att utmana sig själv på andra sätt för att få in två av tipsen.

Min bild här ovan är bara vanligt skräp som fotades ganska mycket under en period, tyvärr finns det alltför mycket av den varan ute i naturen och jag kunde inte låta bli varje gång ilskan kom över mig. De har orkat ta dit det och oftast då betydligt tyngre än det som slängs.

Kan det vara en av våra utmaningar?

  1. Malin

    Åhh jaaa! Sånt här drömmer jag om. Tyvärr har jag ingen fantasi eller egna idéer. Vi kanske skulle göra ngt gemensamt projekt, börja med brainstorming?
    Har lagt till Jenny på Insta o FB nu.

Kommentera gärna det du ser eller läser

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.