Vintervägar, … (4 av 365+1)

345 - Vinterväg - Margareta
345 – Vinterväg – Margareta

är inte alltid de roligaste, det är glatt, spårigt, massor av snörrök och dålig plogning förutom att det också är betydligt mörkare än under andra årstider. Därför är de vanliga vintervägarna inte så populära hos de flesta (mig inräknad). Men sedan finns de där vintervägarna som älskas av många och väntan är stor på att det ska bli vitt och kallt. Skoterförarna är kanske de största fantasterna av vintern och att få ge sig ut på spännande snötäckta oupptäckta vägar.

I Luleå har vi vintervägar för många olika typer av aktiviteter. Våra isvägar ut i skärgården är fantastiska och själv hade jag tänkt ta mig ut på någon av dessa med bil idag … men tji fick jag då det fortfarande inte känns helt säkert och därför inte är öppna. Däremot har isvägarna för promenader, skridskoåkning, sparkar och andra lättare aktiviteter öppnat och skulle tro att de är flitigt besökta av många lulebor.

För att återkomma till dessa skoterförare, de skapar ofta sina egna vintervägar, oavsett om det känns osäkert eller inte. Idag var inget undantag men de har trevligt och får njuta av vinterns friska luft , förutom alla avgaser som bara sprutar ur dessa ”monster” och ljudet som gör att de helt missar den sköna tystnaden som kan tala så vackert till dig en lite kylig vinterdag. Ska väl inte skryta så mycket om tystnaden och avgaser, då jag satte mig i bilen och åkte runt, men … lite skön luft med lätt snöfall (som nu ökat betydligt) fick jag åtminstone till mig en lördag som denna.

Tema 345 – Vinterväg
Kategori: 365 foton 2016 hos Blickpunkten. 
Du finner fler deltagare hos 365 foton 2016 genom länken.

4 Responses

  • Margareta

   Ja, och det är många som vill ut. Är själv ingen skoterfantast men visst har jag både kört och åkt en och annan gång.

 1. Malin

  Superbra tolkning och en jättehärlig bild. Jag vill gärna ha lite sol och stanna till och grilla lite för att njuta av en skotertur. Bara fart är inte min grej.

  • Margareta

   Nej, inte min heller men visst kan de vara bra ibland om man vill ta sig till något speciellt ställe.

Kommentera gärna det du ser eller läser

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.