Att titta bakåt, …

och hitta bilder som glömts kan ibland vara givande. I kväll har det letats efter bilder ur ett skafferi för ett fototema. Istället hamnade jag i andra teman som jag deltagit i tidigare. Och helt plötsligt minns jag, … en hel dag 2009 vid Laxede och Luleälv. Ett flertal timmar tillbringades där med några flaskor och en glasram, hmmm … Ja, det är lika konstigt som det kan tyckas och det var bara så enkelt att jag fått några bildidéer. Sagt och gjort lektes det vid strandkanten medan sambon arbetade hårt med att försöka fixa middagsmaten.

Samma bild, men olika redigering och när jag ser resultatet så blir jag sugen att gå in i arkivmappen och leta fram bilder från det tillfället – lite har jag väl förhoppningsvis utvecklats från 2009 till idag 2015. Tycker ändå att bilden är ganska läcker med ett konstnärligt tänk trots att jag då inte förstod mycket av kameran och alla dess inställningar, kunde PS mer än själva fotandet även om kunskapen inte var stor, och det är den kanske fortfarande inte men mer kan jag. Har aldrig varit rädd för att testa och ibland blir resultatet okej, ibland – inte.

För mig är fotot en viktig konstart och intresset för ”konst(iga) bilder ökar ju mer jag lär mig även om det många gånger känns som att jag bara står och stampar. Det är helt klart viktigt att fota mycket och tyvärr har kameran under 2014/2015 mest legat och vilat på hyllan. Men tror att den kommer att få arbeta mycket under 2016 … har jag sagt det förut?

Jag tror också mycket på citatet jag läste i Göran Segeholms bok ”Konsten att ta vinnande bilder”

– En bild om dagen håller psykdoktorn borta –

 

Kommentera gärna det du ser eller läser

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.